…meggyógyítunk mindenkit..

Főoldal
 
 
A minden időkben jól jövedelmezhető misztika és ezen belül az alsóbbrendű elágazások ( kézrátétel, reiki,kés nélküli hasfelmetszés ,távgyógyítás, energiaátadás,jóslás,…)meg az egyéb remek pénzszerzési módszerek tombolásai jellemzik a közélet jelentős szeletét.
Miért ez a hatalmas “siker” ezen a területen? Hová tud lesüllyedni az ész, ha beüt egy betegség, vagy egyéb nem várt, de megjött/bekövetkezett stresszor? Ma már ezek a primitív szövegekkel – is – eladható “gyógyító technikák”, amiket egy  magát Kereszténynek bemutató kormányzat minden további nélkül beengedett a KÖZSZOLGÁLATI  médiába is, eluralni látszanak a szellemi szférát. A Thackeray mű (Hiúság vására) újabb címe lehetne a “Butaság vására”. Bár a jövőnek ez a várható “fejlődése” semmi jót nem ígér e tekintetben. Ha a biblia erre utaló verseit olvasom, csak egy szürke horizont elsötétülése látható. (Jel 13.13
Nagy csodajeleket vitt végbe,…Sátáni lelkek, akik csodákat művelnek,”….”
Mt 24.11 Számos hamis próféta fellép, és sokakat tévedésbe ejtenek…”) Dénes Ottó
HVG.HU \ KULTÚRA

Tévés kuruzslók: meggyógyítunk mindenkit

2012. február 28 Szerző: Ceglédi Zoltán
Címkék: RTL Klub; TV2; ezotéria; távgyógyászat; Ezo.tv;
Ki a kedvence? Lulugyi? Amira? Boszi Kata? Mona? Ha még nincs, viszont fáj valami, kapcsolja be a tévéjét, fizesse meg a vizitdíjat, és várja a csodát. Az ezobiznisz folytatódik, egyre több csatornán.



A rendszerváltás előtt még alig létezett az ezobiznisz Magyarországon – a kötelezően materialista felfogást elsőként Egely György rúgta fel az 1988-ban megjelent Titokzatos erők tudománya? című könyvével. A szocializmus bedőlése, a sokszínű szabadság ebben a dimenzióban is hirtelen rántotta el a reteszt, és beözönlött az ezotéria.
Déri János ufókat lesett, Lui Padre újsághirdetésben adta hírül, hogy a „Friderikusz-showból ismert gyógyító”, azaz ő várja ügyfeleit, a Bahia-boltokban csodatévő kristályok sorakoztak, „az első kettő jó a rákra meg az AIDS-re, a többitől meg javul a világ összes népe”.
Barkácsezo volt ez, egyéni, ad hoc karrier utakkal. Kereskedelmi tévék kellettek ahhoz, hogy magasabb, szervezett szintre jusson a kuruzslás.
Az első komolyabb belépő a Budapest tévé volt. Még itt is bájosan-idétlenül amatőr, de már egymásnak stafétaként átadott, állandó kulisszákkal dolgozó kuruzslók működtek. Kezdtek kialakulni a rutinok, és a nézők is megtanulták a párhuzamos univerzumot, ahol szellemeket kell leszedni a betelefonáló hátáról, energiát lehet simítani rajta, vagy meghatározott ügyekben a felcsapott kártyalapokból kell jósolni.
Tihanyi Tamás: elő gerincműtét
További videók
Ez azonban még egy szervezettségében is komolytalan ügy volt. Előtte Zana Zoltán beszélgetett fura színűre festett hajú, kattogó protézisű segédszínészekkel, playback operettgyilkosságok történtek mályvaszín, kétsoros zakóban, utána pedig Anettka mutatott sok fedetlen testfelületet. Jó mulatságnak indult, nevettünk rajta.
A váltást az országos kereskedelmi csatornákra kerülés, a TV2 és az RTL Klub meghódítása hozta. Az RTL-en ma Asztro show néven fut a butítás, míg a TV2 az Ezo.tv című műsorral támad. Az RTL e tekintetben óvatosabb - ha úgy tetszik, tisztességesebb -, ugyanis „csak” jóslás folyik a csatornán. Móna, Amira, Boszi Kata és hasonló művésznevű társaik különböző módszerekkel a betelefonálók jövőjét próbálják megtippelni. A megfelelő empátia és emberismeret valóban el tudja hitetni a betelefonálóval, hogy pusztán a random feldobott kártyalapokból a jós „kiolvasta” őt és a jövőjét.
Egy 50-55 év körüli férfi arról érdeklődött, hogy születik-e neki - persze ortodox módon egy hölgy közreműködésével - a közeljövőben gyermeke, akár házasságon kívül? Egy ügyes jós azonnal „lát” párkapcsolati problémákat (hiszen házasságon kívüli gyerek esélyéről beszélt), fiatalabb szeretőt (a vele egyidős feleség nem feltétlenül esik már teherbe), közelgő, nagy kiadásokat (egy válás sokba kerül, egy terhes szerető szintén). Teljesen mindegy, hogy ehhez a treff bubi vagy a Csuklyás Mezőgazdasági Dolgozó (Kaszás) jött fel a pakli tetejére.
Pénzenergia és Judit
További videók
A TV2-nél problematikusabb a helyzet – és nem csak az Ezo.tv nevű blokk kapcsán. Ha jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy hol, milyen műsorokban bukkannak fel az okkult tanok, akkor legalábbis el kéne gondolkodni azon, hogy ugyanaz a műsorvezető cseveg tényként (!) a csillagjóssal arról, hogy az Oroszlánok és a Bikák mikor találnak egymásra, mint aki korábban a helyettes államtitkárt kérdezte az új törvényekről. A horoszkóp is határeset, az se árt, de attól még lila köd, nem pedig tény, mint az adókulcs vagy a tandíj. Érdemesebb lenne kevésbé átjárható határt húzni.
A legdurvább kérdéseket a képernyőn keresztül történő gyógyítás veti fel. Az Ezo.tv honlapján jelenleg kereken harminc kuruzsló állítja azt, hogy gyógyítani képes. Machita saját bevallása szerint az „eltávozott lelkek üzeneteit” közvetíti, és „krisztusi energiákkal született” (ezt azért le kéne teszteltetni Erdő Péterrel is). Főnix „érzékeli az energiákat”, így segít a gyógyulásban. Moncsi leveszi a rontást és átkot, valamint gyógyító energiát küld. Awen ezt állítja magáról: „Kiemelt szakterületem a meddőség testi és lelki okainak feltárása, kezelése saját fejlesztésű módszereimmel. Foglalkozom rákos betegek kiegészítő terápiájával is.”
Ahhoz, hogy egy gyógyszerről bárki azt állíthassa, hogy a rákos betegek állapotán javít, millió (és milliókba kerülő) vizsgálaton és bürokratikus procedúrán kell a készítménynek átesnie. Sőt, még az egyszerű, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóval is ez a helyzet, ha pedig a tévében hirdetik, a 30 másodperces reklámból kábé nyolc másodpercet arra kell szánni, hogy „kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét”. Bezzeg az Ezo.tv-ben a Lulugyi művésznevű orákulum jogi következmények nélkül állíthatja, hogy „fizikailag megérzem, ha valakinek fáj valamilyen testrésze, ilyenkor energiával töltöm fel és meggyógyítom az illetőt”.
Nyilas Misi az Ezo.tv-ben
További videók
Minden hétköznap este a TV2-n beköszön egy gyorsbeszédű fiatalember, vagy egy fürge hölgy (utóbbi talán az egykori, Kölyökidő című műsorból ismerős), és kétség nélkül, tényként közli, hogy itt most természetfölötti képességű csodatevők következnek. Bevonzzák a szerencsét, látják a jövőt, és mint a bemutatkozásból kiderül, sokan (a mintegy százfős brigád harmada) még gyógyító képességeket is állít. Illetve hazudik, mondjuk ki.
Tényleg ki kell mondani, mert például a már említett Awen meddőségi diagnosztikát ígér, holott egy elzáródott petevezeték fölött kalimpálhat bármennyit, amíg a gyerekre vágyó hölgy nem megy el, mondjuk, egy laparoszkópiás műtétre, addig ott gyerek nem fogan. Ellenben elkölt sok pénzt a semmire, először az emelt díjas hívásokkal, majd a kuruzslók „magánpraxisában”.
„De strigis vero quae non sunt, nulla questio fiat”, azaz „a boszorkányokról pedig, minthogy ilyenek nem léteznek, ne történjék többé említés”. Könyves Kálmán már a XII. században dekrétumba foglalta ezt a mondatot. Ma meg? A boszorkányok degeszre keresik magukat, míg az orvosok csapatosan, havonta százasával mennek külföldre.



4 HOZZÁSZÓLÁS
2012. február 28., 18:29 Pálfi Zoltán
Cseplész Péter javaslatára megróbáltam utánaolvasni Szabó Judit műveiben, hogy mit is értsek az alatt hogy "a tudomány horizontális és 3D érzékelés , a spiri nem 3D és vertikális". Bevallom, hogy amíg nem olvastam Szabó Juditot, azt hittem, hogy ez egy maszlag.
De elolvastam, és szemeimmel ezt látám: "Az ezoterikus tanítások azoknak a felébredt lelkeknek szólnak, akiknek Isteni Énjük már megindította a Tiszta Forráshoz való visszatérést. A szellemi ébredés csak akkor következik be, ha az ember már jó néhány inkarnáción túl van." És akkor már nem *hittem*, hanem *tudtam*, hogy maszlag.
2012. február 28., 14:12 Cseplész Péter
Két rövid gondolat, mert valamennyire érintett vagyok.
1.:senki és semmi nem gyógyít meg, még a professzor úr sem a sebészeten. Max rásegít a természetes öngyógyulás folyamatára. (Az orvosok nem szeretik hangoztatni, ellenben tanulják valszeg.)
2.:az empátia nem elég egy csomó mindenre, meg az emberismeret.Aki így dolgozik, az valóban kuruzsol. (Engem péel zavar, ha el kezdi mesélni, hogy mi minden történt vele, mert onnantól valóban beindul az agy racionálisabb része és óhatatlanul kombinál az ember. Ezt meg marha nehéz leállítani. Emiatt inkább nem kérdezek semmit, csak mondom, amit látok. A kedves kliens meg lefagy, hogy honnan tudom, pláne kártya, meg minden más nélkül.)
3.:a tudomány horizontális és 3D érzékelés (többnyire, mivel ott is vannak absztrakciók), a spiri nem 3D és vertikális. (lsd. Szabó Judit idevágó szakirodalmát) A kettőt összevetni, pláne cinkelni bármelyiket is pont olyan, mint ha Ceglédi Zén kérném számon a közpolitikai állapotokat. Ne keverjük a dolgokat!
2012. február 28., 12:36 Bagdi Mariann
Nem tom' mi itt a probléma. Orvos, szakember már úgysincs, lesznek kuruzslók. Megyen én is aurafotós tanfolyamra, megkeresem a fizetésem kétszeresét vele. Egy hét alatt...
2012. február 28., 10:37 Zeusz
Ugyanerről, bővebben: http://www.libri.hu/konyv/vigyazat-csalok.html - remek könyv, a tévés ezotériáról is!

Címkék: