Vezéreink beszélgetnek…nyilatkoznak.

Részlet a Pásztorbotot Orbánnak c. cikkből  2006. MÁRCIUS 31.Hetek
Mikola, Semjén, Orbán, Seregély, Kerényi mondta…..a közjó és az igazsá­gosság szellemében (?) Kérdésem: ki határozza meg, hogy mi  a közjó? És az IGAZSÁGOSSÁG? (D.O.)
Ha nemcsak kormányozni akarunk négy évig, hanem országot és nemzetet is akarunk építeni, akkor a magyar oktatásügy teljes áttekintésével kell kezdeni a hosszabb távú munkát, és ennek az áttekintésnek a kulcskérdése az éppen az, amit te vetettél most itt föl, püspök úr, hogy megadjuk-e a lehetőséget a gyerekeinknek arra, hogy megkapják azt a lelki nevelést hittanon, etikaoktatáson keresztül, ami nélkül a későbbiekben nem fognak tudni helytállni.... Én szeretnék egy fun­damentalista választ adni majd erre a kérdésre. Ami azt jelenti, egy pozitív kifejezés volna, hogy komolyan venni az alapokat.... Én ezen a fundamentalista alapon állok személy szerint, és örülnék, ha a ma­gyar oktatási rendszer elfogadná majd a választások után, hogy erre az alapra érdemes építkezni.... Az Istent nem félő politikusoktól mentsen meg minket a jóisten."
(Orbán Viktor és Balás Béla püspök a kész Kaposvári Csoportja és a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében létrejött közönségtalálkozón, Kaposvár, 2005. december, forrás: www.plebania.net)
Azért szeretném hangsúlyozni, azért ez egy keresztény ország, nehogy elfelejtsük. Ennek az országnak az ezer év tragédiáit túlélő hatalmas energiái a hitből fakadtak. ... Kell egy kormány, amelyik tudomásul veszi, hogy ez egy közösségépítő, keresztény mega­lapozottságú ország, és ezt újra kell építeni."
Zsidó temető (Prága)
„A Fidesznek kereszténydemokrata párttá kell lenni. Ezért kötött szövetséget a KDNP-vel. A Fidesznek kereszténydemokrata néppárttá kell válnia. Miért? Elkezdődött egy ilyen megtérés. Nem megy gyorsan, de kínlódunk vele. Orbán Viktor azt mondta nekem: értsd már meg, hogy ez lesz a Kereszténydemokrata Néppárt. Mondtam neki: megértem, de akkor tegyünk is érte. Ez három, három és fél évvel ezelőtt volt....
A “PARTTALAN SZABADSÁGVÁGY” alanyainak ősi sírkövei (Prága, zsidó temető)
DSCF8768
“Igenis, fel kell vállalni a kormánynak, hogy a közjó és az igazságosság szellemében korlátozza az egyénnek a parttalan szabadságvágyát”
„Európa reevangelizálása a magyarságnak a missziója." (Mikola István a Képmás című katolikus folyóirat estjén, Szeged, 2006. február 23., forrás: www.plebania.net)
Orbán Viktorral, a Fidesz Magyar Polgári Szövetséggel bajtársi alapon álló szövetséget kötöttünk.... Soha még ilyen fontos nem volt az aranyhíd Debrecen és Esztergom között."
(Semjén Zsolt a Fidesz-kongresszuson, 2006. március 19.)
Hadd legyek levelibéka, ez a 2006. április 9-ei választás, ez meg van nyerve,(…..) miénk a parlamenti többség. ... Én már alig várom, hogy ... kipukkadjon, nézem a vágóasztalon, közel van már hozzá, lehet még pár nap és túlcsordul a pohár, és akkor elvét egy olyan hibát, ami nekünk kedvez ... reménykedjünk abban, hogy a Ferenc testvér nem bírja." (Gy.Ferencre utal)
„Írtam Dobrev Klárának, felolvasom: Tisztelt Dobrev Klára! Vegye elő ön a sifonérból a gyászruhákat. Ne féljen, önnek, szeretteinek és ügyfeleinek haja szála sem görbül meg, de temetés lesz, nagy temetés, kiszesek, komcsik és posztkomcsik, elő a gyászruhákat, április 9-én és 23-án eltemetjük a kommunizmus kísértetét. 9-én a fejét, 23-án a ronda vörös farkát.” (Kerényi Imre a Fcinkedülő 031idesz tápiószecsői választási gyűlésén, 2006. március 28.)
Templomjáró emberként meghallgattad a püspöki kar körlevelét a választásról, amely­ben felelős döntésre hívják fel az emberek figyelmét. Tudom, hogy számodra is egyértelmű, hogy a konzervatív oldalon találhatod azokat az értékeket, amelyekkel azono­sulni tudsz.”
„...elég, ha felidézed magadban a folyton pózokban tetszelgő kormányfőt, aki, ha kell, dervistáncot is jár...” (Elhangzott a Szent István Katolikus Rádió Heti hírlevél című adásában. A szerző: Őr. Gábor László, a rádió irodavezetője, 2006. február-március. Forrás: www.szentistvanradio.hu)
A Szent István Rádió hivatása, célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki
Üdvösségének a szolgálata.” (Dr. Seregély István egri érsek, a rádió alapítója)
Megjegyzés: az egyház és állam várható szövetsége nem sok jót ígér, ha a régi terveket újra csomagolva "eladják" a magyaroknak.Az első zsidótörvény megalapozói is a "konzervativ értékek" szószólói voltak. Az "eredményt" magyar állampolgárok hullahegyei fémjelezték.A kisebbségeket ( a kisegyházakat,”szektákat”) és a másként gondolkodókat elnyomó csendőrterrorról szinte nem is beszélve.(D.O.)
Forrás:http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200604/pasztorbotot_orbannak

Címkék: , , , , , , , , ,