Vagy víz fog folyni, vagy vér

 
Az Index  cikkének elolvasása közben, szinte egyfolytában bibliai idézeteken agyaltam.
 
Ésaiás 58,10 - 11
Ha odaadod utolsó falatodat az éhezőnek, és az elepedt lelkűt megelégíted: feltámad a setétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél.

És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet nagy szárazságban is, és csontjaidat megerősíti, és olyan leszel, mint a megöntözött kert, és mint vízforrás, amelynek vize el nem fogy.
----------------------------------------
Huangguoshu-vízesés-Guizhou_tartomány
Ésaiás 33,15-16 A ki igazságban jár és egyenesen beszél, a ki megveti a zsarolt nyereséget, a ki kezeit rázván, nem vesz ajándékot, a ki fülét bedugja, hogy véres tervet ne halljon, és szemeit befogja, hogy gonoszt ne lásson:
Az magasságban lakozik, kőszálak csúcsa a bástyája, kenyerét megkapja, vize el nem fogy.
http://biblia.hu/biblia_k/k_23_33.htm

-------------------
Azonban, amikor arról a vízről elmélkedik az ember, amire "alanyi jogon"számít az utolsó időkben, és elolvassa az igeszövegeket is, az összefüggéseket világosabban látja.
Az isteni alapelvek szerinti gondolkozásnak minden időkben szabálya volt (és marad).  Az ihletések által közvetített igék  nem csak úgy magukban, egy-két szavas "odamondogatásokban" értelmezhetők, hanem gondosan hozzá kell(ene) tenni az előzményeket, illetve a ráutaló utasításokat is.
A HA - AKKOR elvét követi az Úristen ebben is. Ha azt vélem, hogy az az ájtatos manó, aki vagyok ünnepnapokon, biztos "víztartalékokkal" rendelkezik majd, akár a felvázolt tanulmány, akár az egyéb katasztrófa- előrejelzések tekintetében, hát nagyot csalódhatok.



PDVD_068A mennyei elvekben következetességet láthatunk. Jótékonyságot, irgalmas szívet, egyenességet,...stb. Ezek nélkül a puszta (magában élő) "hit", nem hit, csak öncsalások sorozata. Amikor az Úr elválasztja a két oldalt egymástól,(Mt 25,31-40) a mérleg nyelve nem a szövegelésekben megtestesült, imaházakban, templomokban elhangzott mantrák, bibliai mázzal átkent panelek lesznek, hanem azok az igék, amiket már most is megélhetünk, gyakorolhatunk. Nem javaslom, hogy leegyszerűsítve csak a kenyérosztást helyezzük előtérbe, mert ez jelképi cselekedet. Amit ugyan valóságosan is kell(ene) tenni, gyakorolni, hanem mindaz a hozzátartozó egyéb  értelmezés is,(pl Jakab 1, 27)  amiről az élő hit megismerhető.
http://index.hu/kulfold/2015/03/22/azert_a_viz_az_ur/

https://www.youtube.com/watch?v=JJb6OdwRz-8

Címkék: