Hogyan készíti elő Isten a második eljövetelt?

Dr Reisinger János irodalomtörténész előadása
A mai napon az ötödik témánkhoz érkeztünk az Amiről a Jelenések könyve szól c. sorozatunkban. Ennek a témának a címe: Hogyan készíti elő Isten Jézus második eljövetelét?
PDVD_061
A Jelenések könyvének öt, hat alapvető részletére szeretnék rámutatni a mai este, amelyek elszórva találhatók ebben a könyvben, de erre a kérdésre egységes választ adnak, és a folyamatot is, az egyes szakaszokat is közlik, hogy hogyan is készíti elő Isten Jézus második eljövetelét. Nagyon rövid bevezetőt szeretnék csak tartani a témánk tárgyalása előtt:
Azt a kérdést szeretném föltenni, hogyha valaki a Bibliát már úgy kezdte olvasni, vagy kezdett már elmélyedni a Bibliában, és az Ószövetségből is már néhány részt megismert, meg talán már az evangéliumoknak is az első fejezeteit is elolvasta, vajon tud válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan is készítette elő Isten Jézus első eljövetelét? Van erről fogódzónk? A Biblia beszél erről eleget, hogy Isten mielőtt Jézus eljött volna erre a világra, hogyan készítette ezt Isten elő? Azt hiszem, egy szóval lehet erre válaszolni: messzemenően. Messzemenően előkészítette. Senkit ezzel meglepetés nem érhetett, hogy Jézus mikor, hogyan, milyen körülmények között születik, és jön erre a világra, hiszen közvetlenül a bűneset után az ún. ősevangéliumban 1Móz 3:15 versében Isten már dióhéjban közölte az egész megváltásnak a programját. Hogy majd asszonytól fog születni a Megváltó, tehát egy földi édesanya gyermeke lesz majd a Megváltó, olyan életet él majd, hogy a kígyó fejére tapos, tehát hogy egy bűnt legyőző életet él.Forrás: http://bibliacentrum.hu/eloado/reisinger-janos/sorozat/amirol-a-jelenesek-konyve-beszel/425#mediabox

--------------
Kedves barátom/látogatóm! 
A bejegyzés átköltözött a www.denesotto.hu honlapra, amit lassan-lassan fel fogok tölteni minden olyan eddigi és újabb blogbejegyzéssel, amit egy sokkal rendezettebb és áttekinthetőbb felületen láthatnak T. olvasóim. Köszönöm, ha továbbra is aktív kapcsolatban maradunk! Köszönettel fogadok kritikákat,véleményeket,segítséget! 

Szeretettel üdvözli: Dénes Ottó 

























































































Címkék: