Norvégiának a Bibliával van baja

 2016. feb 24. írta: Al

godless-parents-to-take-their-kids-to-church_1.jpg
Eddig még világszerte vitatéma volt, hogy miért is vették el a Bodnariu család 5 gyermekét: pusztán fenekelés vagy keresztény világnézet miatt? Az első esetben egyszerűen a hatályos norvég törvények megsértése miatt kirótt abszurd módon súlyos büntetésről, a másodikban viszont keresztényüldözésről van szó. A jegyzőkönyvek tartalmának ismeretében a kérdés többé nem kérdés.
Peter Costea, a Román Családszövetség elnöke eddig maga sem hitte, hogy Marius és Ruth Bodnariut a hitük miatt fosztották meg a norvég hatóságok a gyerekeiktől. A szakember a napokban egy hosszas Facebook posztban osztotta meg, miért is változtatta meg a véleményét. A titok nyitja ennyi: Costea betekintést nyert a Barnevernet jegyzőkönyveibe.

peter.png
Peter Costea, a Román Családszövetség elnöke

Október 13-án kelt iratok tanúsága szerint a naustdali gyermekvédelem már a novemberi rajtaütés előtt megfigyelte a Bodnariu szülők gyereknevelési szokásait, és már akkor megfogalmazódott bennük a gyanú, hogy azok "a Biblián alapulnak", amit a hatóság nagyon helytelenített, és emiatt javasolta a gyerekek elvételét. A szülők ellen azt a vádat is megfogalmazták, hogy gyermekeiket "Isten és a szülők értékrendjének tiszteletére nevelik" (sic!). A Barnevernet szerint ez azért veszélyes, mert olyan elvárásokhoz vezethet a gyerekekkel szemben, aminek azok esetleg majd nem tudnak megfelelni. Úgy vélték, hogy a szülők hite "belső konfliktust" hozhat létre a gyerekekben, amitől feszültté válhat a családi környezet. Magyarul a Barnevernet jegyzőkönyvei szerint a vallás a gyerekeknek rossz, a túlzásba vitt vallásosság pedig már ahhoz is elegendő indokot szolgáltat, hogy egyszerűen elkobozzák a gyerekeket a szülőktől.

marius.jpg
Marius gyerekeivel

erzelmi_biztonsag_1.jpgA jegyzőkönyvek 4 alkalommal említik a Bibliát, egyszer pedig Istent és a vallást. A Barnevernet Norvégia szekuláris nevelési elveit testesíti meg, így érthető, hogy ha vallásos családokkal kerül sor összecsapásra, mindig az előbbi kerül ki győztesen. 2012-ben, amikor eltörölték az evangélikus egyház államegyházi státusát, már a norvég lakosság 72%-a vallotta magát szekulárisnak, és csak 2% látogatott rendszeresen istentiszteleteket. A keresztény gyermeknevelés az országban már a múlté, és a szekuláris nevelési elvek váltak általánosan elfogadottá. Ezért is van, hogy a családjukból kiszakított gyerekek 25%-a bevándorló családokból származik: a gyermekvédelem és a norvég állam nem tudja elfogadni a más kultúrákból hozott tradicionális nevelési módszereket. Ez azért is szörnyű, mert a menekültek egy része pont a vallási üldöztetések elől érkezik Norvégiába, ahol aztán szépen cseberből vederbe jutnak. "Akár ideológiai agressziónak is nevezhetnénk ezt" - jellemzi Peter Costea a norvég rendszer visszásságait.

 A Bodnariu gyerekek "norvégosítása" már folyamatban van: egyikük elpanaszolta a láthatáson, hogy az állam által kijelölt nevelőszülők arra tanítják őket, hogy nincs Isten, nem kell imádkozni, és az ember a majomtól származik.

http://konzervativcsalad.blog.hu/2016/02/24/norvegianak_a_bibliaval_van_baja

Címkék: , , , , , ,